Search News Posts

Dealerschappen

Beter Badkamers is geselecteerd dealer van:

 

Sunshower – zonnebanken en infraroodstralers.

dealerschap-foto'sZonlicht is belangrijk voor uw gezondheid, mits goed gedoseerd. Sunshower zorgt daarvoor. Met een juiste, lage, dosis UV-licht wordt het lichaam gestimuleerd om de zo belangrijke vitamine D aan te maken. Het resultaat? U voelt zich energieker en heeft een gezonde kleur. Het warme infraroodlicht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn. De Sunshower is speciaal ontworpen voor gebruik in natte ruimtes. U doucht ensunshowert tegelijkertijd.

Teveel zonlicht is niet goed voor u, maar zonder kunt u niet leven. Zonlicht heeft een wetenschappelijk bewezen, heilzame werking op het lichaam; met Sunshower haalt u het goede van de zon op een verantwoorde manier naar uw badkamer. Een dagelijkse lage dosis UV-licht is belangrijk voor een goede gezondheid. UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D en bereidt uw huid voor op de zomerzon. Infrarood werkt ontspannend en pijnverlichtend. Sunshower maakt gebruik van lampen die een lage, verantwoorde en veilige hoeveelheid UV afgeven. Uw gezondheid is onze prioriteit.

EEN VERDUBBELING VAN VITAMINE D

Onder invloed van UV-licht maakt de huid vitamine D aan. Dit is de enige vitamine die het lichaam zelf produceert. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige blootstelling aan een lage dosis UV-licht het vitamine D-niveau op peil houdt. Vitamine D speelt een belangrijke rol in uw immuunsysteem en zorgt ervoor dat u gezond en energiek blijft. Vitamine D is verder onderdeel van de calciumhouding en zorgt voor sterke botten. Daarnaast werkt vitamine D preventief tegen verschillende vormen van kanker. Regelmatig gebruik van de Sunshower in de wintermaanden verdubbelt het vitamine D-gehalte en houdt het op een gezond, zomers niveau.

WAAROM SUNSHOWER?

  1. Infrarood licht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn
  2. Sunshower geeft een veilige, gezonde dosis UV-licht
  3. UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D
  4. UV-licht geeft u meer energie en een gezonde kleur
  5. U gebruikt Sunshower terwijl u doucht
Liprotec van Schluter – de leverancier van tegelprofielen heeft nu een apart programma met led-verlichting in tegelprofielen Liprotec, welke voor een zeer aparte sfeer zorgen in de badkamer of toiletruimte

Licht schept sfeer

De vierde dimensie van architectuur is licht.

De mogelijkheden om met licht vorm te geven aan ruimten worden steeds gevarieerder en gelukkig – dankzij Schlüter-Systems – ook steeds eenvoudiger. De juiste verlichting speelt een grote rol bij het inrichten en goed voelen, want licht schept sfeer, doet ruimten groter lijken enz

foto's-website--liprotec--1

Licht is goed voor ons humeur

Eindelijk meer energie en een beter humeur, gewoon door wat meer licht? Het is een feit: Licht werkt via het netvlies direct in op onze hersenen en daarmee ook op de hormoonhuishouding. Als ons lichaam te weinig licht krijgt, maakt het minder van de neurotransmitter serotonine aan.

Deze neurotransmitter bepaalt voor een groot deel onze tevredenheid en ons humeur. In de donkere tijden van het jaar wordt er daarnaast een verhoogde hoeveelheid melatonine in ons lichaam aangemaakt. Dit kan werken als een natuurlijk slaapmiddel. Uit tal van studies blijkt dat goed licht zorgt voor een verhoogd welzijn en een verbeterde concentratie.

Licht speelt kortom een belangrijke rol als het aankomt op ons humeur en onze prestaties. Het is dan ook geen wonder dat artsen, psychologen en interieurarchitecten meer licht aanbevelen. Het is daarbij essentieel dat licht zo in ons huis of onze werkplek geïntegreerd wordt, dat het ons aanspoort om productief te zijn wanneer dat nodig is en ontspannen wanneer we even lekker willen bijkomen.

bigteaser1-galerie1Licht creëert ruimtes

De vierde dimensie van de architectuur is licht. De mogelijkheden om ruimtes met licht in te richten worden steeds uitgebreider en – dankzij Schlüter-Systems – gelukkig ook steeds eenvoudiger.

Licht is poëzie. De juiste verlichting speelt een grote rol bij de inrichting en het welbehagen. Licht creëert namelijk sfeer, laat ruimtes groter lijken, benadrukt interessante details in de kamer en laat donkere hoeken verdwijnen.

Achtergrondlicht is belangrijk om een ruimte te verlichten. Voor werk en om te koken of lezen hebt u individuele spotlights nodig. Een hanglamp produceert bijvoorbeeld gelijkmatig licht, maar werpt ook een schaduw. Idealiter worden deze dan ook gecombineerd met andere lampen.

Wandlampen zorgen voor zacht licht en zijn geschikt als achtergrondverlichting. Halogeenlampen die hun licht tegen het plafond schijnen zorgen voor mooie effecten. Een ruimte zou altijd over meerdere lichtbronnen moeten beschikken.

header-licht-macht-gluecklichLicht geeft kleur

En de kleur, of beter gezegd de kleurtemperatuur, bepaalt hoe licht werkt. Licht kan stress opleveren. Of ons ongerust maken. Van een warmwit spectrum worden we bijvoorbeeld ontspannen. Van neutraalwit worden mensen actief. Het daglichtspectrum bevat het biologisch werkzame blauwe bereik en wordt door mensen als aangenaam ervaren. Onderzoek toont aan dat blauw verrijkt licht tot circa 17.000 kelvin voor een bijzonder levendig gevoel zorgt en zelfs oog- en hoofdpijn kan verminderen.

Natuurlijk daglicht is dynamisch. De sterkte van het licht en de kleurtemperatuur veranderen voortdurend van zonsop- tot zonsondergang.

Daglicht is weliswaar uit alle kleuren van het spectrum opgebouwd, maar heeft een hoog blauwgehalte. Dat is het verschil met de meeste kunstmatige lichtbronnen: gloeilampen en veel spaarlampen hebben sterke geel- en roodgehaltes. Intelligente lichtconcepten bootsen de dynamiek en het kleurenspectrum van natuurlijk daglicht na. Dat geldt ook voor het Schlüter®-LIPROTEC-systeem. LIPROTEC zorgt voor een dynamische verlichting door de kleurtemperatuur te regelen en kan zo individueel reageren op de behoeften van mensen. Dit onder het motto: licht aan – goed humeur.

Goed om te weten:

Natuurlijk daglicht is duizenden lux sterk. Maar ook veel lagere verlichtingssterktes (500-1500 lux) hebben een biologische werking. De kleurtemperatuur speelt daarbij een centrale rol: deze dient te lijken op het daglicht. De verschillende kleurtemperaturen hangen af van de verhouding van de lichtgevende stoffen. Daaruit ontstaan verschillend ontwikkelde lichtspectra die op verschillende manieren op mensen inwerken. Licht met een hoger blauwgehalte werkt circadiaans meer dan warmwitte lichtkleuren.

header-licht-und-objekt(1)Licht is overal

Het maakt niet uit hoe groot of klein uw lichtproject is. Of het nu gaat om een zakelijk ingerichte plaats of een charmant plekje om u terug te trekken. Of u nu van plan bent hier en daar wat accenten aan te brengen of kiest voor een compleet nieuwe lichtsysteem.

Dankzij de moderne lichttechniek van Schlüter®-LIPROTEC heeft u de keuze:

  • Zacht, ontspannend licht voor rustzones.
  • Daglicht in de keuken.
  • Kleurrijk sfeerlicht in het wellnesscentrum.

Omdat de door ons gebruikte ledtechniek op maat gemaakt kan worden, kunt u tot op de centimeter nauwkeurig verlichting aanleggen. En naargelang het project beslissen waar en hoe u licht wilt gebruiken. Helder. Indirect. Direct. Koud. Warm. Langs de plinten. Tot aan het plafond. Of uit de muur… Op basis van de betrouwbare profieltechniek van Schlüter-Systems kunt u alle draagprofielen harmonisch in uw omgeving integreren en zelfs individueel regelen.

Aquasound – leverancier van badkamertv, badkamerradio en badkamertablet

AquaSound – Waterproof Intelligence

foto's-website---aquasound---3Welkom bij AquaSound, de trendsetter in waterdichte elektronische apparatuur. Op deze website vindt u producten die uw badkamer verheffen tot een ruimte van ontspanning, genieten en wellness. Ontdek het assortiment inBadkamer TV’s en Badkamer Radio’s. Natuurlijk beperken we ons niet enkel tot de badkamer. AquaSound heeft bijvoorbeeld ook een uiterst intuïtief Audiosysteem voor in de keuken waarbij uw iPhone of SmartPhone de bron is. De meest recente toevoeging aan het assortiment is een (IPX7) waterdichte tablet. Vanzelfsprekend werken de verschillende AquaSound producten naadloos met elkaar samen.

Kortom:
AquaSound – Waterproof Intelligence

Badkamer TV’s van AquaSound (27 Inch LED)

blikvangers voor elke badkamer

Helder beeld en mooi geluid, natuurlijk mag je dat ook van de AquaSound Badkamer TV verwachten. De AquaSound TV’s leveren echter veel meer. Veiligheid en gebruiksgemak staan centraal, zodat u optimaal kunt genieten van uw TV in de badkamer. De Badkamer TV’s zijn waterbestendig (IP-X5), werken op laagspanning en beschikken over technologie die condensvorming op het scherm tegengaat. Door zijn geringe diepte (47 mm) kan deze Badkamer TV fraai in de muur worden geïntegreerd, of stijlvol tégen de muur worden bevestigd.

Waterdichte TV zonder / met condensWaterbestendig

De TV is IP-X5 waterdicht en kan hierdoor in de badkamer zelfs in zone 1 geplaatst worden. Dit betekent dat opspattend badwater en zelfs de straal van de douche geen probleem zijn voor deze Televisie. Daarnaast werkt de Badkamer TV op slechts 12 Volt, waardoor deze ook voor u, onder de douche of in bad, volledig veilig is.

Verwarmd LED scherm

Deze Badkamer TV’s zijn voorzien van hoogwaardige LED schermen van LG. Deze schermen hebben een hoge helderheid en zijn ook nog eens energiezuinig. Ook maken deze moderne schermen het mogelijk om de TV erg slank (slechts 47 mm!) te houden. Om condensvorming op de glasplaat van de Badkamer TV te voorkomen, wordt het scherm verwarmd. Zo kijkt u altijd naar een zeer helder, condensvrij beeld.

Aparte Media-box

Mediabox van 27 Inch Badkamer TVDe Badkamer TV wordt geleverd met een afzonderlijke Media-box. Op de Media-box zitten alle hedendaagse aansluitingen. Er hoeft dus geen enkele kabel meer op de Badkamer TV aangesloten te worden. De Media-box plaatst u afzonderlijk, in een vochtvrije ruimte. Zo is het aansluiten van een DVD-speler of het wisselen van een USB-stick veilig en eenvoudig gedaan.

puzzel stukEenvoudige, naadloze integratie

De verschillende AquaSound producten werken uiteraard probleemloos met elkaar samen. Zo kunt u uw Badkamer TV bijvoorbeeld combineren met de Badkamer Radio. De Wipod controller wordt hierdoor ook een afstandsbediening voor de TV. Automatisch neemt het Wipod Music Center de audio-functie van uw Badkamer TV over. Zo hoort u het geluid van uw TV over de speakers van de Badkamer Radio.

Axor:

Buitengewone collecties voor individuele badkamerinrichtingen

Axor toont de diversiteit en de fascinatie van individuele levensstijlen in de badkamer. In samenwerking met de succesvolste designers ter wereld ontstaan uitgebreide badkamercollecties – zo individueel en zo verschillend als de mensen zelf. Met verschillende stijlen: van de levendige, charmante woonbadkamer tot de op de natuur geïnspireerde oase van rust.

De nieuwe producten van het merk Axor

Beleef een frisse kijk op de badkamer. Axor werkt intensief samen met wereldberoemde designers en architecten. Hun persoonlijke handtekeningen definiëren de badkamer als leefruimte steeds opnieuw. Op precies dezelfde wijze ontstaan ook in de langdurige samenwerkingsverbanden met Axor innovatieve aanvullingen op reeds bestaande collecties.

ax_citterio-e_hub-image_225x165Axor Citterio E

Een tijdloze collectie waarin het vertrouwde en het nieuwe versmelten. Met haar vervolmaakte design combineert Axor Citterio E hoogwaardigheid met fijnzinnige elegantie. De producten voegen zich perfect in alle badkamergedeeltes en in zeer uiteenlopende stijlen en ambiances

 

ax_universal-accessoires_towel-rail_225x165Axor Universal accessoires – designed by Antonio Citterio

Met het Axor Universal accessoireprogramma geeft u aan uw badkamer een zeer persoonlijk tintje: de elegante en tijdloze elementen zijn veelzijdig inzetbaar en passen door het universele design in zeer uiteenlopende stijlwerelden.

ax_nendo_225x165Axor LampShower designed by Nendo

Nendo droomt van het opheffen van grenzen – van verschillende woonvertrekken die samenkomen – van een douche met licht, waar je gewoon een stoel onder zet, het licht aandoet en gaat lezen. Zo verbaast hij ons met een woonkamerlamp die tegelijkertijd een douche is. Poëtisch gezegd brengt de Axor LampShower huiselijkheid in de badkamer. Licht en water verbinden zich op een bijna magische manier tot een elegant inrichtingsobject.

 

ax_front_225x165Axor douches designed by Front

Wat doorgaans verborgen blijft, wordt door de drie designers van Front op elegante wijze zichtbaar gemaakt: met Scandinavische eenvoud gebruiken zij de esthetiek van de techniek en vormen van buizen, moffen, kranen en trechters charmante designobjecten. Voor de douche dragen in totaal vijf Axor-producten de handtekening van Front.

 

ax_starck-v_hero-white_225x165Axor Starck V – de vitaliteit van water beleven

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe het water er ín de kraan uitziet? En met welke kracht het omhoog kolkt? Met de transparante glazen kraan Axor Starck V ziet en beleeft u het fenomeen draaikolk op een zeer bijzondere wijze.

Bel ons
Google map